Hooikoorts en de energetische betekenis!

Allergisch tegenover je eigen natuur, je ware aard, geprojecteerd op grassen. Je houdt je ware zelf angstig verstopt van binnen, gefrustreerde emoties maar boordevol mogelijkheden. Je vertrouwt je eigen natuur niet, je bent er bang voor, of voelt je minderwaardig en durft jezelf niet te uiten zoals je het allerliefste zou willen. Angst voor reacties van de buitenwereld? Zoals jij stuifmeel uitniest, zo nies je je eigen gaven, talenten weer uit! Schaam je je ergens voor? Of voor jezelf? (Allergie, jeuk) niet goed genoeg voelen?

Het voelt diep van binnen als een zelfverstikking aan emoties, vasthouden wegstoppen, en juist die energie die zo graag vrij wil komen! Onveiligheid voelen in jezelf, zorgt dat je houvast buiten jezelf gaat zoeken en zo belemmer je nieuwe en gezonde keuzes maken voor jezelf. Vasthouden aan oude vastgeroeste patronen, bang voor veranderingen en het opbloeien van nieuwe krachten en energie. Je drukt jezelf als het ware vast in het patroon van het hooikoorts seizoen.

Durf jezelf te beleven volledig! Erken jezelf en ontwikkel je eigen talenten, laat ze opkomen en groeien en bloeien, wees niet bang voor je eigen kracht! Beperk jezelf niet langer wordt niet allergisch voor wie jij bent. Jouw unieke talenten en gaven zijn van jou, van jou is er maar één! Zonde om te verstoppen. Zoek het mooie altijd in jezelf barst open als een bloem die de eerste zonnestralen voelt, voel de warmte, voel je eigen mooie zelf.

De onderliggende druk en emoties zijn in de basis bij iedereen gelijk met deze klachten, toch is ieder zijn proces uniek en anders, andere situaties, andere uitdagingen, andere sociale omgeving…enz. enz. Daarvoor is het belangrijk om een goed beeld van de persoon zelf te krijgen.

Ik was altijd chronisch verkouden, elke dag intense niesbuien, bijholteontstekingen, benauwdheid, heftige huiduitslag, intens moe ervan, en mijn humeur werd er niet beter op. Totdat ik mijzelf onder de loep nam en er achter kwam wie ik was en wat ik niet durfde te tonen. Ik zat mijzelf enorm op de huid, haalde mijzelf met gemak onderuit, verstopte mijzelf onder een dikke laag “lekker veilig!” Dacht ik 😉

Mijn hartchakra was in dit proces een hele belangrijke! Ze liet mij meer en meer voelen dat ik goed was in dat wat ik deed, ik ging meer en meer op mijzelf vertrouwen, ik leerde om te ontvangen, ik leerde af wie ik dacht dat ik was en ging meer en meer voelen wie ik ben!

Ik heb zeker nog angsten absoluut wie niet! Maar ze belemmeren mij nu niet meer, want in de basis gaat het weer om dezelfde gedachten en overtuigingen. Every level has his one devil! Angst is een gebrek aan eigenliefde en vertrouwen en dat was bij mij de grootste allergie die ik in mijzelf koesterde “allergisch voor mijn eigenzelf, mijn eigen succes, mijn eigen kunnen!” Want….. “wie denkt ze wel niet dat ze is?” Lekker klein blijven door deze diepe overtuiging, jezelf ver weg proppen in je hele systeem. Nu zeg ik fuck you en leef ik vanuit mijn eigen waarden, ik ben van mijn eigen huid afgekomen ik heb mijn neus in mijn eigen zaken gestoken en wandel elke dag meer en meer terug naar mijn eigen hart. Het bekemmert mij niet meer en gebruik ook geen medicijnen meer (pufjes, hormoonzalfjes, teerzalf, allergiepillen).

Nooit zomaar stoppen, doe dit altijd in overleg met je arts. Mijn proces was echt niet in een week klaar daar werk ik elke dag aan! Dat is ook de reden dat ik een erkende opleiding ben gaan volgen met kennis vanaf het celgeheugen, wat resoneer daar want daar ligt de wortel die er uit getrokken moet worden om nieuwe fijne bloesems te planten. Daarvoor is het zo belangrijk dat je je eigen processen helder hebt als coach of therapeut ❤❤❤

Een gedeelte tekst van christine beerlandt (mijn voorbeeld in kennis van fysieke klachten en emoties) en mijn eigen kennis vanuit mijn eigen blauwdruk. 
Www.innerlijkinbalans.nl