Bachbloesemremedies

Bachbloesems zijn extracten van bloemen of planten die positief inwerken op emoties en gemoedstoestanden zoals: angst, depressie, verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen, stress, piekeren, slaapproblemen, examenvrees, ADHD, etc.
Aan de hand van karakter en gemoedstoestand wordt een Bachremedie gekozen.
Fysieke klachten zijn gerelateerd aan bepaalde karaktereigenschappen; het is een teken dat er een verandering in onze manier van leven nodig is. De bloesemremedies stellen ons in staat dit op een geleidelijke manier te realiseren.

Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde bach bloesem terug in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken.
Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool zoals bijvoorbeeld faalangst in zelfzekerheid of ongeduld in innerlijke rust.

Bij de remedie keuze let je niet zozeer op wat iemand overkomt (bijvoorbeeld scheiding / ongeluk / ziekte) maar naar hoe diegene hiermee omgaat (verdriet / boosheid / angst). De remedies zijn geschikt voor alle leeftijden en hebben geen invloed op medicijnen.